Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a deschis expoziţia „Fabricat în Satu Mare”, la Grand Mall
Florin Răchitan  - Joi, 17 Mai 2012

Oficialităţile şi candidaţii de la toate partidele s-au bulucit joi, la Grand Mall, la deschiderea oficială a expoziţiei „Fabricat în Satu Mare”, ajunsă deja la cea de-a III-a ediţie.


Evenimentul din acest an este special şi pentru că în cadrul acestuia se inaugurează Centrul de Excelenţă – Confecţii de Satu Mare, care etalează produsele celor mai cunoscuţi designeri sătmăreni din lumea modei.

 

Ca în fiecare an, manifestarea este organizată de Asociaţia Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest (DRW-SM), în parteneriat cu Asociaţia Camera Meşteşugarilor şi cu susţinerea Primăriei Satu Mare.

 

Printre oaspeţii de onoare de la deschiderea oficială s-au numărat  dr. Cristoph Bergner – secretarul de stat parlamentar din cadrul Ministerului Federal de Interne din Germania, Maria Müller - directoare in cadrul Ministerului  Federal de Interne, Christian Olasz - consulul Germaniei la Timișoara, Josef Karl - locțiitorul ambasadorului Republicii Federale Germane la București, deputatul minorităţii germane din România - Ovidiu Ganţ, precum şi Helmut Berner - președintele Asociației șvabilor sătmăreni din Germania.

 

În interiorul Grand Mall sunt prezente cu standuri cele mai mari firme cu capital integral german din Satu Mare, Foieni şi Carei, din domeniile industriei auto, al producţiei de mobilier, electronică, etc. Pe lângă acestea participă mai multe firme cu capital românesc sau mixt, precum şi meşteşugarii. Evenimentul adună aproape 60 de participanţi din judeţul Satu Mare.

 

După deschiderea oficială a expoziţiei a avut loc o paradă a modei pentru tineret, însă punctele culminante vor urma vineri şi sâmbătă, când, de la orele 17, respectiv 16, va avea loc un adevărat Maraton Fashion, în cursul căruia vor putea fi admirate cele mai noi creaţii ale unui număr de 15 designeri şi firme membre ale Centrului de Excelenţă – Confecţii de Satu Mare.

2732 vizite
Distribuie pe